Susisiekite: info@jorus.lt | +370 608 74355 (I-V, 9-17 val.)
Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 45 €.

Visa tiesa apie kanapių sėklas ir jų naudą

Sveikas maistas

Pluoštinių kanapių sėklų nauda yra žinoma daugumai sveika mityba besidominčių žmonių. Šios mažos sėklos yra ypatingos dėl daugybės puikių savybių, gerinančių organizmo būklę bei padedančių išlikti sveikiems. Savo nauda žmogaus organizmui ir mineralų gausa jos niekuo nenusileidžia populiariosioms linų sėmenų bei chia sėkloms, o baltymų kiekiu jas stipriai lenkia. Negana to, šias, riešutais kvepiančias, sėklas tiesiog dievina vaikai! Tad jūsų dėmesiui – visa tiesa apie šias sėklas ir jų naudą žmogaus organizmui.

Kanapių sėklų nauda

Kanapių sėklos yra natūraliai turtingos baltymais, kuriuose galima rasti visas 9 žmogui reikalingas amino rūgštis. Organizmas pats negali pasigaminti šių rūgščių, todėl žmogus turi jas įsisavinti per maistą. Visgi, vos keletas augalinės kilmės produktų pasižymi baltymų gausa, dėl to šių pluoštinių augalų sėklos yra išties vertingos dėl šios savo savybės. Svarbu paminėti ir tai, kad jos yra tikras skaidulų šaltinis. Daugiausiai jų turi nelukštentas produktas, tačiau net ir lukštentos sėklos yra išskirtinės skaidulų gausa, kurios pelnytai gavo „organizmo šluotos“ sinonimą. Nereikia pamiršti ir nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, iš kurių pačios svarbiausios – Omega 3 ir Omega 6. Dėl visų šių teigiamų savybių kanapių sėklas yra būtina įtraukti į savo mitybos racioną.

Kaip naudoti kanapių sėklas?

Jei nusprendėte įtraukti šį puikių savybių kupiną produktą į savo racioną, turbūt svarstote, kaip jį panaudoti. Vienas iš pačių paprasčiausių būdų – berti į salotas, sriubas ar kokteilius. Tokiu būdu įprastus patiekalus praturtinsite baltymais, skaidulomis, bei kitais, žmogaus organizmui reikalingais, elementais. Iš šių sėklų taip pat galima pasigaminti augalinį pieną, kuriuo galėsite gardinti kavą ar košes. Na, ir žinoma, visada galite eksperimentuoti ir kurti naujus patiekalus, pagardintus riešutais kvepiančiomis sėklomis.