Susisiekite: info@jorus.lt | +370 608 74355 (I-V, 9-17 val.)
Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 45€.

Supermaistas: Traškūs sėklų krekeriai

supermaistas traskus seklu krekeriai

Šiuos traškius naminius krekerius itin lengva pagaminti, juose gausu omega-3, augalinių baltymų ir skaidulų. Galite pagardinti juos taip, kaip norite ar valgyti su savo mėgstamomis užtepėlėmis.

Ingredientai:

Galima pagardinti šiais prieskoniais:

  • 0.5 šaukštelio česnakų miltelių
  • 0.5 šaukštelio svogūnų miltelių
  • 1 šaukštas džiovinto rozmarino

Paruošimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 160°C ir skardą išklokite kepimo popieriumi.
  • Įdėkite chia sėklas, kanapių sėklas, moliūgų sėklas ir sezamo sėklas į virtuvinį kombainą ir 30 sekundžių smulkinkite. Arba galite maišyti ingredientus dubenyje (tekstūra bus stambesnė).
  • Dideliame dubenyje sumaišykite sėklas su druska, klevų sirupu ir vandeniu. Jei norite, pridėkite pagardinimui nurodytų prieskonių. Išmaišykite. Leiskite mišiniui pastovėti 1 minutę ir vėl maišykite.
  • Gautą mišinį paskleiskite ant paruoštos kepimo skardos. Ant sėklų mišinio uždėkite kitą kepimo popieriaus lapą ir stiklinės dugnu išlyginkite mišinį iki ~3mm storio.
  • Kepkite 15 minučių.
  • Išimkite iš orkaitės, peiliu supjaustykite į krekerius. Vėl pašaukite į orkaitę dar 15 minučių.
  • Išimkite iš orkaitės ir sulaužykite krekerius išilgai įpjautų kraštų. Mentele apverskite krekerius ir kepkite dar 10–15 minučių, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.
  • Leiskite visiškai atvėsti. Jei norite, pabarstykite daugiau druskos. Patiekite su mėgstamomis užtepėlėmis.
  • Likučius laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki penkių dienų.