Supermaistas: Traškūs sėklų krekeriai

Šiuos traškius naminius krekerius itin lengva pagaminti, juose gausu omega-3, augalinių baltymų ir skaidulų. Galite pagardinti juos taip, kaip norite ar valgyti su savo mėgstamomis užtepėlėmis.
Ingredientai:
- 0.5 puodelio chia sėklų
- 68 gramai lukštentų kanapių sėklų
- 65 gramai lukštentų moliūgų sėklų
- 72 gramai baltų sezamo sėklų
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinis šaukštelis klevų sirupo
- 119ml vandens
Galima pagardinti šiais prieskoniais:
- 0.5 šaukštelio česnakų miltelių
- 0.5 šaukštelio svogūnų miltelių
- 1 šaukštas džiovinto rozmarino
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 160°C ir skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Įdėkite chia sėklas, kanapių sėklas, moliūgų sėklas ir sezamo sėklas į virtuvinį kombainą ir 30 sekundžių smulkinkite. Arba galite maišyti ingredientus dubenyje (tekstūra bus stambesnė).
- Dideliame dubenyje sumaišykite sėklas su druska, klevų sirupu ir vandeniu. Jei norite, pridėkite pagardinimui nurodytų prieskonių. Išmaišykite. Leiskite mišiniui pastovėti 1 minutę ir vėl maišykite.
- Gautą mišinį paskleiskite ant paruoštos kepimo skardos. Ant sėklų mišinio uždėkite kitą kepimo popieriaus lapą ir stiklinės dugnu išlyginkite mišinį iki ~3mm storio.
- Kepkite 15 minučių.
- Išimkite iš orkaitės, peiliu supjaustykite į krekerius. Vėl pašaukite į orkaitę dar 15 minučių.
- Išimkite iš orkaitės ir sulaužykite krekerius išilgai įpjautų kraštų. Mentele apverskite krekerius ir kepkite dar 10–15 minučių, kol taps auksinės spalvos ir traškūs.
- Leiskite visiškai atvėsti. Jei norite, pabarstykite daugiau druskos. Patiekite su mėgstamomis užtepėlėmis.
- Likučius laikykite sandariame inde kambario temperatūroje iki penkių dienų.