Nemokamas pristatymas Lietuvoje Omniva paštomatu nuo 30 €. Gauk 10% nuolaidą pirmam užsakymui su kodu pirmas.

Kanapių, chia sėklų ir mangų pudingas

Sveikas maistas

Recepto autorius – Odė daržovėms

Tinklaraštis “Odė daržovėms” dalinasi tobulu receptu pusryčiams – kanapių, chia sėklų ir mangų pudingu.

Chia pudingas labai populiarus, tačiau kartu su kanapių sėklomis jis dar vertingesnis ir ne mažiau skanus! Abi šios sėklų rūšys dar vadinamos super maistu. Abi šios sėklos gausios baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, antioksidantų, skaidulų, geležies, magnio, kalio. Kanapių sėklos baltymų turi daugiau nei chia (2 šaukštuose chia apie 5 g, kanapių – apie 7 g). Kartu šios sėklos nuostabiai papildo viena kitą ir sukuria didžiulę vertę organizmui.

Ingredientai (2 asm.):

  • 1 mangas
  • 1/2 puodelio augalinio pieno
  • 2 šaukštai lukštentų kanapių sėklų
  • 2 šaukštai chia (ispaninių šalavijų) sėklų
  • 1 arb. šaukštelis vanilės
  • saujelė uogų
  • 2 šaukštai riešutų sviesto (nebūtinai)

Paruošimas:

  1. Mangą nulupame, supjaustome gabalėliais ir sutriname su elektriniu smulkintuvu.
  2. Į smulkintuvą supilame pieną, vanilę ir suplakame iki vientisos masės.
  3. Į norimus indus dedame kanapių ir chia sėklas, užpilame mangų mase ir gerai išmaišome.
  4. Palaukiame 10 min. ir tuomet dar kartą išmaišome, dedame indus su būsimu pudingu į šaldytuvą ir laikome per naktį.
  5. Ryte išimame iš šaldytuvo, uždedame uogų, riešutų sviesto. Skanaus!