Susisiekite: info@jorus.lt | +370 608 74355 (I-V, 9-17 val.)
Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 45€.

Pomidorai itališkai su kanapių sėklų pesto ir burrata sūriu

04-07-italiski-pomidorai-su-buratta-scaled.jpg

Italijos įkvėptas receptas jūsų Velykų stalui! Tai itin greitai paruošiamas, tačiau kiekvieną gurmaną nustebinsiantis skonių derinys, kuriam atsispirti bus sunku. Minkštas buratos sūris, saulės nubučiuoti pomidorai ir Lietuvoje augintų kanapių sėklų pesto sukurs tikrą šedevrą lėkštėje.

Ingredientai:

  • Vyšniniai pomidorai – 300 g
  • Sūris burrata – 1 vnt
  • Kanapių sėklų pesto – 1-2 šaukštai
  • Alyvuogių aliejus – 1-2 šaukštai
  • Persilado, provanso ar kiti mėgstami prieskoniai
  • Ciabatta duonelė
  • Bazilikas, rukola ar kitas mėgstamas žalumynas

Kaip pagaminti?

Į kepimo indą sudėkite nuplautus pomidorus, apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi bei mėgstamais prieskoniais. Kepkite orkaitėje 15-20 minučių 190 – 200 laipsnių temperatūroje. Ištrauktus iš orkaitės pomidorus sudėti į lėkštę kartu su bazilikų arba rukolų lapeliais. Į centrą „pasodinti“ buratos sūrio rutuliuką. Paskutinis žingsnis – viską pagardinti kanapių sėklų pesto. Skanaus!