Naminė kanapių ir moliūgų sėklų granola

Sulaukę Naujųjų metų dauguma imasi siekti užsibrėžtų tikslų – daugiau skaityti, pradėti sportuoti, valgyti sveiką maistą. Pastarąjį tikslą siekti lengviau, kada maistas yra ne tik sveikas, bet ir skanus. Tad serviruojame jums naminės kanapių ir moliūgų sėklų granolos receptą, kurį išbandėme ir galime patvirtinti – ne tik skonis puikus, bet ir kūnas padėkos už tokį sveikesnį pasirinkimą kasdienybėje.
Ingredientai:
150 g avižinių dribsnių
50 g lukštentų kanapių sėklų
50 g lukštentų moliūgų sėklų
50 g riešutų (migdolų, graikinių ar anakardžių)
30 g kokoso drožlių
3 šaukštai medaus arba klevų sirupo
2 šaukštai kokosų aliejaus
Žiupsnelis cinamono
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Sumaišykite avižinius dribsnius, moliūgų bei kanapių sėklas, riešutus ir kokoso drožles.
Ištirpinkite kokosų aliejų, sumaišykite su medumi ir cinamonu.
Užpilkite mišinį ant sausų ingredientų, gerai išmaišykite.
Skrudinkite orkaitėje apie 15–20 min., kartkartėmis pamaišydami.
-
Lukštentos pluoštinių kanapių sėklos Jorus, 250 g
Kaina: 7.00€ -
Lukštentos moliūgų sėklos Jorus, 150 g
Kaina: 3.50€ -
Skrudintos ir lengvai sūdytos moliūgų sėklos, 100 g
Kaina: 4.00€