Susisiekite: info@jorus.lt
Nemokamas pristatymas Lietuvoje Omniva paštomatu nuo 30 €. Gauk 10% nuolaidą pirmam užsakymui su kodu pirmas.

Moliūgų sėklų aliejaus nauda

Jau ne kartą įsitikinome – kartą paragavus, norėsis pakartoti. Būtent toks yra moliūgų sėklų aliejus, kuris gali pakeisti ne tik įprastus salotų padažus, bet ir tapti nauju ingredientu sriubose bei kituose patiekaluose. Ne veltui moliūgų sėklų aliejus užsitarnavo garbingą vietą sveiko maisto tendencijų sąraše, kadangi dėl savo išskirtinio skonio ir teigiamų savybių vis daugiau žmonių jį įsimyli.

Kaip moliūgų sėklų aliejus užkariavo Europą?

Moliūgo kilmė siejama su pietų Meksika, o Europą ši daržovė pasiekė po to, kai europiečiai atrado Ameriką. Vos pasiekęs Europos didikų virtuves, moliūgas iškart atrado savo vietą, kaip idealus pyrago įdaras. Anksčiausias žinomas moliūgų pyrago receptas išlikęs nuo 1675 metų. Šiandien patiekalų iš moliūgų meniu yra stipriai išsiplėtęs ir apima sriubas, troškinius bei džemus, o iš moliūgų sėklų spaudžiamas tobulas aliejus.

Koks yra moliūgų sėklų aliejaus poveikis žmogaus sveikatai?

Moliūgų sėklų aliejus yra ypatingai turtingas antioksidantais, polinesočiosiomis ir mononesočiosiomis riebalų rūgštimis, kurios yra labai naudingos žmogaus organizmui. Svarbu paminėti ir tai, jog moliūgų sėklų aliejus yra laikomas magnio, kalcio, geležies, cinko ir fosforo šaltiniu. Tad šio aliejaus naudojimas yra puikus būdas papildyti savo mityba naudingais elementais ir sustiprinti sveikatą.

Kaip naudoti moliūgų sėklų aliejų?

Tikri gurmanai jau seniai atradę šalto spaudimo moliūgų sėklų aliejų drąsiai eksperimentuoja kurdami naujus receptus. Visgi, norint įtraukti šį aliejų į savo racioną, nebūtina būti virtuvės šefu, kadangi jis puikiai dera su pačiais paprasčiausiais patiekalais – košėmis, sriubomis, salotomis. Austrijoje moliūgų sėklų aliejus, paruoštas pagal specialią technologiją, yra naudojamas daugelio tradicinių patiekalų gamyboje, suteikdamas jiems ypatingą aromatą. Na ir žinoma, austrai nevengia aliejumi apšlakstyti vanilinių ledų, tokiu būdu atrandant daugybę naujų moliūgų sėklų aliejaus skonio atspalvių.