Moliūgų sėklos – puikus gero skonio bei visapusiškos naudos sveikatai harmonijos pavyzdys
Ištikimi „Jorus“ pirkėjai žino, jog mūsų laukuose, pasitelkus ekologiškos žemdirbystės praktiką ir, žinoma, meilę tam, kuo užsiimame, auginamos ne tik pluoštinės kanapės, bet ir moliūgai. Pastaruosius, o, tiksliau, mūsų asortimente esančias moliūgų sėklas (taip pat – moliūgų aliejų bei įvairias užtepėles, sudėtyje turinčias moliūgų), raginame prisiminti ne tik vieną kartą per metus, kai visi „susergame“ Helovynu. Moliūgų sėklos – produktas, kurio sudėtis maloniai stebina įvairių naudingųjų medžiagų, svarbių sklandžiam organizmo funkcionavimui, gausa. O puikus skonis lepina net pačius išrankiausius gurmanus!
Tad šį tinklaraščio įrašą būtent ir norime dedikuoti jo didenybei moliūgui. O, tiksliau, moliūgų sėklų, atsiduriančių dažno „Jorus“ kliento pirkinių krepšelyje, išsamesnei naudingųjų savybių apžvalgai.
Moliūgų sėklos – antioksidantų „bomba“. Šiame maisto produkte gausu antioksidantų – medžiagų, saugančių mūsų kūno ląsteles nuo kenksmingų laisvųjų radikalų ir slopinančių įvairios kilmės uždegimus. Reguliariai vartojant produktus, kuriuose yra didelis kiekis antioksidantų (tarp jų – ir moliūgų sėklas), galima sumažinti tikimybę susirgti uždegimais, infekcijomis, įvairiomis lėtinėmis ligomis, taip pat – ir vėžiniais susirgimais. Pakankamas kiekis antioksidantų – vienas iš veiksnių, svarbių, kalbant apie galimybę atitolinti organizmo senėjimo procesus.
Pagalba širdžiai. Moliūgų sėklos, kaip ir moliūgų sėklų aliejus, kurį taip pat galite rasti „Jorus“ asortimente, idealus – Omega–3 riebiųjų rūgščių šaltinis. Tai – medžiagos, galinčios sumažinti tikimybę susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Šiame maisto produkte gausu magnio ir kalio – mineralų, prisidedančių prie kraujospūdžio, kuris taip prisideda prie sklandaus širdies darbo, reguliacijos.
Gliukozės kiekio kraujyje mažinimas. Asmenims, sergantiems antro tipo cukriniu diabetu, aktualus faktas, jog moliūgų sėklos – produktas, galintis sumažinti gliukozės kiekį kraujyje. O, pastarąsias vartojant kartu su linų sėmenimis, gali būti užkertamas kelias kepenų pažeidimams, sukeliamiems šios klastingos ligos.
Saldesnis miegas. Išanalizavę įspūdingą moliūgų sėklų naudingųjų medžiagų „kokteilio“ sudėtį, rastume ir triptofaną – medžiagą, padedančią greičiau užmigti bei gerinančią bendrą miego kokybę. Tiesa, norint pajusti realų natūralaus triptofano efektą, kasdien reikia suvartoti apie 1 gramą šios medžiagos. O toks kiekis „gyvena“ 200 gramų moliūgų sėklų.
Kalbant apie saldesnio miego ir moliūgų sėklų ryšį, reikia paminėti ir magnį – mineralą, susijusį su geresne miego kokybe. Žinoma – taip pat ir cinko gausą. Cinkas prisideda prie jau minėto triptofano virsmo į serotoniną – medžiagą, vykstant tam tikriems procesams, vėliau tampančią melatoninu – miego hormonu.
Maistinių skaidulų gausa. Skaidulos – medžiaga, kurios pakankamas kiekis gali užtikrinti sklandų virškinimo sistemos darbą, išvengiant tokių nemalonių reiškinių, kaip viduriavimas. Tai – anaiptol ne vienintelė maistinių skaidulų, kurių gausa išsiskiria moliūgų sėklos, nauda. Mityba, praturtinta skaidulomis – viena iš svarbių prevencijos priemonių, skirta sumažinti antro tipo cukrinio diabeto, širdies ir kraujagyslių ligų, storosios žarnos vėžio bei nutukimo riziką.
Sveikas užkandis, mažinantis apetitą. Užuot užkandžiavus nesveikais užkandžiais, „apgaukite“ alkį moliūgų sėklomis – ne tik skaidulų, įvairių vitaminų ir mineralų turtingu, bet ir, žinoma, labai skaniu produktu, mėgstamų tiek suaugusiųjų, tiek ir vaikų.
Produktas, skirtas žvitresnėms akims. Moliūgų sėklos – produktas, turtingas cinko, galinčio padėti atitolinti regėjimo sutrikimus, susijusius su natūraliu senėjimo procesu.
Pasirinkimas „moteriškos“ ir „vyriškos“ sveikatos puoselėjimui. Moliūgų sėklos, dėl pagalbos mažinant prostatos išvešėjimo simptomus bei bendro galimo teigiamo poveikio vyrų reprodukcinei sistemai, kartais pavadinamos stipriosios lyties maisto produktu.
Tiesą, šį produktą į savo dienos racioną turėtų įtraukti ir moterys. Moliūgų sėklose yra fitoestrogenų – medžiagų, galinčių sušvelninti priešmenstruacinius bei menopauzės sukeliamus nemalonius pojūčius.
Taigi, manome, jog pateikėme nemažai svarių argumentų, dėl kurių turėtumėte atverti savo virtuvės duris (jei dar to nepadarėte!) moliūgų sėkloms. Tai – ne tik įvairiapuse nauda pasižymintis, bet ir universaliomis naudojimo galimybėmis išsiskiriantis maisto produktas. Moliūgų sėklas, kaip užkandį, galite kramsnoti tiek vienas, tiek šiuo vertingu produktu praturtinti įvairių patiekalų (kokteiliai, salotas, desertai, košės, jogurtai ir kita) sudėtį. Taip įprastam maistui suteiksite ne tik įdomesnį skonį, bet, svarbiausia, padidinsite pastarųjų maistingumą.
Populiariausi produktai
-
Lukštentos moliūgų sėklos Jorus, 150 g
Kaina: 3.50€ -
Skrudintų moliūgų sėklų aliejus (Austriškas), 100 ml
Kaina: 4.90€ -
Moliūgų sėklų aliejus Jorus, 100 ml
Kaina: 4.90€ -
Skrudintos ir lengvai sūdytos moliūgų sėklos, 100 g
Kaina: 4.90€