Susisiekite: info@jorus.lt | +370 608 74355 (I-V, 9-17 val.)
Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 45 €.

Lietuviškas krapesto

pesto-beatos-virtuve3.jpg

Recepto autorė – Beatos virtuvė

Man atrodo, kad kanapių aliejus, kanapių branduoliai, kanapinė druska yra lietuviškos virtuvės pasididžiavimas, tik man atrodo per mažai dar didžiuojamės ir vartojame. Man kartais pačiai nepatogu prieš save, kaip aš taip esu sulindus į tą alyvuogių aliejų, kai Lietuvoje auginamas ir gaminamas toks kokybiškas ir maistiškai vertingas kanapių aliejus. Tai dabar išlindau… nes Giedrė iš Maistotekos užinfluencino ir paragavau Jorus LT produktų, VISKAS LIETUVIŠKA IR TIKRA, IR LIETUVOJE užauginta. Ir skonis, ir dizainas, ir kokybė – JORUS produktų tikrai aukščiausio lygio. O jų gaminami kanapių sėklų pesto yra tokio populiarumo, kad net man neužteko su bazilikais paragauti….Tai pagalvojau nieko tokio – pasigaminsiu aš sau krapesto su JORUS kanapių sėklų branduoliais ir kanapių aliejumi. Dar kad būtų super lietuviškas pritarkavau džiovinto varškės sūrelio – skonis pasakiškas, receptas mano storiuose (labai geras pesto gavosi, išsisaugokit ir paragaukit).
Dar iš JORUS produktų turiu paminėti Austrišką moliūgų aliejų, kodėl austriškas? Nes jis pagamintas tradiciniu austrišku būdu, kai prieš spaudžiant aliejų, moliūgų sėklos yra švelniai paskrudinamos, o tai jam suteikia išskirtinio skonio – paragausite, iškart pajusite.
Žodžiu, pilni šiltnamiai salotų, svogūnų laiškų, ridikėlių, prasideda salotų, žalumynų upės, valgykim jų kuo daugiau ir su skirtingais salotų pagardais. Nors iš tikro tai skanūs aliejai ir į košes, ir į makaronų patiekalus, visur gali juos komandiruoti.

Ko reikės?

  • Pundas Krapų
  • Džiovinto česnako šaukštelis
  • 4 šaukštai lukštentų JORUS branduolių
  • 10 šaukštų JORUS kanapių sėklų aliejaus
  • 1 smulkiai tarkuotas džiovintas lietuviškas sūris su kmynais (galite naudoti ir kietą fermentinį)

Kaip pagaminti?

Sudedam į blenderį ir bam bam bam.
Labai skanu su paskrudinta duona, su virtomis bulvėmis, su koše, su daržovėmis!