Susisiekite: info@jorus.lt | +370 608 74355 (I-V, 9-17 val.)
Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 45€.

Kanapių sėklų užtepėlės – augalinis produktas, suderinantis skonį ir aukštą maistinę vertę

Kanapių sėklų ir baklažanų užtepėlė su jalapeno pipirais.

Išgirdus sąvoką „sveika mityba“, kai kurių iš mūsų skonio receptoriai, vaizdžiai tariant, „nubrauktų ašarą“: „Ir vėl tie patys skoniai, ir vėl bus neskanu…“. Įsitikinimas, jog, perėjus prie sveikesnės mitybos, savo racioną reikia apriboti tiek produktų įvairovės, tiek skonių atžvilgiu, su realybe gerokai prasilenkia. Internete apstu sveikų, tačiau kartu ir labai skanių patiekalų receptų: tereikia netingėti jų paieškoti ir, pasiraitojus rankoves, leistis į kulinarinius eksperimentus.

Siūlome dar kartą apsidairyti ir su „Jorus“ asortimente, kuriame, be grynų kanapių produktų (kanapių aliejus, kanapių sėklų baltymai ir kita), Jūsų laukia ir įvairių rūšių kanapių sėklų užtepėlės, papildytos kitais augaliniais komponentais (bazilikais, saulėje džiovintais pomidorais, baklažanais ir kita). Vienas kito skonį papildantys augaliniai produktai ne tik pamalonins Jūsų receptorius, bet ir papildys organizmo atsargas įvairiomis naudingomis medžiagomis.

Gausi kanapių sėklų užtepėlės sudėtis gąsdinti neturėtų

Rinkdamiesi grynus, su kitais komponentais nemaišytus augalinius produktus, dėl pastarųjų sudėties „švaros“ garantuoti galime būti labiau. Aišku, tik tada, kai žinoma, kokiomis sąlygomis pastarieji yra auginami. Tuo tarpu, produktai, pagaminti iš kelių skirtingų ingredientų – savotiškas pavojaus signalas (deja, neretai – turintis pagrindo), jog pastarųjų sudėtyje gali būti paslėpta kažkas, kas pagerina skonio savybes, tačiau sveikatai turi abejotiną naudą.

Galime užtikrinti: „Jorus“  kanapių sėklų užtepėlės neturi ko slėpti! Kurdami unikalius jų receptus, be kanapių, pasitelkiame įvairius kitus, dažniausiai – augalinius priedus (išimtis – poroje nuodėmingai skanių užtepėlių rūšių naudojamas kietasis sūris). O augaliniuose produktuose, kaip žinia, slypi nauda, susijusi su visapusiškai geresne mūsų savijauta bei išvaizda. Žinoma, pažvelgę į „Jorus“ kanapių sėklų užtepėlės sudėtį, nerasite jokių nerimą keliančių konservantų pavadinimų. Produkto skonio ir kvapo savybių išryškinimui visiškai pakanka druskos, pipirų, česnakų!

Užtepėlė – augalinis produktas, išsaugantis visas vertingąsias kanapių sėklų savybes

Pasikartokime: ar viską žinote apie kanapių sėklų naudą mūsų organizmui? Vienas ryškiausių šio produkto privalumų –  didelis augalinės kilmės baltymų kiekis, itin aktualus asmenims, propaguojantiems vegetarizmą ar veganizmą, tad gyvulinių baltymų nevartojantiems. Dėl unikalios savo sudėties, kanapių sėklose esantys baltymai vadinami visaverčiais. Pastaruosiuose yra visų rūšių nepakeičiamosios aminorūgštys, kurių organizmas pats negamina,  tad šias būtina gauti su maistu. Negana to, kanapių sėklų baltymai, priešingai nei kituose augaliniuose produktuose randami baltymai, lengvai virškinami ir itin efektyviai pasisavinami. Pasak mokslinių tyrimų duomenų, šis rodiklis siekia net 98 proc.!

Reikia paminėti ir kitą kanapių sėklų sudėties privalumą – didelį gerųjų riebalų kiekį ir, remiantis specialistų nuomone, sveikatos atžvilgiu optimaliausią polinesočiųjų Omega-3 ir Omega-6 riebiųjų rūgščių santykį (1:3). Žinoma, šiame produkte netrūksta ir įvairių, svarbias funkcijas atliekančių mineralų (magnis, cinkas, geležis ir kita). Taip pat – daug sklandžiam virškinimo procesui reikalingų, sotumo jausmą suteikiančių skaidulų.

Žinoma, faktas, jog kanapių sėklose yra ir kitų ingredientų, pastarojo produkto maistingumo ir naudos sveikatai „nenubraukia“. Priešingai, mėgaudamiesi skaniosiomis užtepėlėmis, kurioms neatsispirtų ir didžiausi gurmanai, mūsų organizmas vertingų medžiagų pasisavina ne tik iš kanapių sėklų, bet ir kitų juose esančių augalinių komponentų. Pavyzdžiui, česnakai – tikra antioksidantų  „bomba“, o jalapeno pipiruose, be antioksidantų, gausu vitaminų C ir B6, taip pat skaidulų.

Taigi, drąsiai mėgaukitės įvairių skonių „Jorus“ kanapių sėklų užtepėlėmis, tepdami šias ant krekerių, skrebučių, gardindami makaronų patiekalus ir salotas ar realizuodami kitas savo kulinarines idėjas: pamalonindami savo skonio receptorius, jokios nuodėmės nedarote!

Beje, laikas bėga taip greitai, jog, atrodo, dar vakar šokinėję po Baltijos jūros bangas, pradėsime sukti galvą, o ką gi artimiesiems ir draugams dovanoti…Kalėdų proga. „Jorus“ kanapių sėklų užtepėlės – dėmesio verta idėja tiems, kurie pirmenybę teikia praktiškoms, naudingoms, o ne lentynose dulkėti pasmerktoms dovanoms.