Kanapių sėklų ir avokadų pagardas

Ieškantiems universalaus pagardo recepto, kurį galėtumėte naudoti tiek gardiems pusryčių sumuštiniams, tiek salotoms ar užkandžiams – siūlome atsigręžti į avokadus. Šis vaisius (taip, vaisius, o ne daržovė) yra itin maistingas ir turtingas sveikaisiais riebalais (mononesočiosiomis riebalų rūgštimis), kurie, kaip žinia, labai naudingi širdžiai ir mažina blogojo cholesterolio lygį. Tuo tarpu mums gerai pažįstamos kanapių sėklos pasižymi itin aukštais polinesočiųjų riebalų rūgščių – ypač omega 3 ir omega 6 – rodikliais. Tad tokia superproduktų kombinacija garantuoja itin maistingą rezultatą. Dalinamės paprastu, tačiau ne prastu avokadų pagardo receptu:
Ingredientai:
3 prinokę avokadai
3 šaukštai lukštentų kanapių sėklų
2 skiltelės česnako
4 šaukštai citrinos sulčių
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimas:
Sutrinkite avokadus iki vientisos masės.
Įmaišykite smulkintą česnaką, kanapių sėklas, išspauskite citrinos sultis ir įpilkite alyvuogių aliejaus.
Paskaninkite druska bei pipirais pagal savo skonį.
Skanaukite su paskrudintu prancūzišku batonu, kad pusryčiai būtų ne tik greiti, bet ir maistingi. Šis padažas tinka tiek salotoms, tiek užkandžiams su traškučiais.
-
Lukštentos pluoštinių kanapių sėklos Jorus, 250 g
Kaina: 7.00€ -
Lukštentos moliūgų sėklos Jorus, 150 g
Kaina: 3.50€ -
Skrudintos ir lengvai sūdytos moliūgų sėklos, 100 g
Kaina: 4.00€