Kanapių sausainiai su avietėmis
Recepto autorius – Maistoteka
Šviesiai žali ir nepaprastai gardūs tinklaraštininkės Maistoteka sausainiai, kuriuos pamilsite vos paragavę!
Ingredientai:
- 100 gr sviesto
- 80 gr rudojo cukraus
- 1 kiaušinis
- 1 kiaušinio trynys
- 50 gr kanapių sėklų aliejaus
- 150 gr kvietinių miltų
- 60 gr kanapių sėklų miltų
- 20 gr kanapių sėklų baltymų
- Druska
- Aviečių džemo, šviežių aviečių
Visi produktai kambario temperatūros.
Paruošimo būdas:
Sviestą su cukrumi gerai išplakti. Įmušti kiaušinį ir trynį, dar išplakti iki baltumo ir purumo. Pilti aliejų, dėti druską, abejus miltus ir baltymų miltelius, išmaišyti tešlą. Dėti į šaldytuvą valandai-dviems, kad tešla sukietėtų. Formuoti rutuliukius apie 50gr dydžio, išdėlioti ant kepimo popieriaus skardoje didesniais tarpais(kepdami sausainiai plėsis į šonus). Kiekviename tešlos rutuliuke šaukšteliu įspausti duobutę, dėti šaukštelį džemo ir uogą. Kepti 165 laipsnių orkaitėje 15-20min.
Atraskite Jorùs
Populiariausi produktai
-
Pluoštinių kanapių sėklų aliejus Jorus, 250 ml
Kaina: 7.90€ -
Pluoštinių kanapių sėklų aliejus Jorus, 500 ml
Kaina: 13.90€ -
Kanapių sėklų baltymai Jorus, 250g
Kaina: 5.90€ -
Kanapių sėklų baltymai Jorus, 500g
Kaina: 9.90€