Susisiekite: info@jorus.lt | +370 608 74355 (I-V, 9-17 val.)
Iki nemokamos dovanos liko: 40.00

Kanapių aliejus: nauda išvaizdai ir naudojimo būdai

Kanapių aliejus šalto spaudimo.

Gana dažno „Jorùs“ kliento pažintis su šiuo produktu prasideda sužinojus, jog kanapių aliejus nauda peržengia sveikatos puoselėjimo ribas. Tai – produktas, galintis nustebinti ir malonesniais išvaizdos pokyčiais: pagerėjusia odos būkle, sveikata bei grožiu spinduliuojančiais plaukais. Taip pat – stipresniais nagais. Rekomenduojama rinktis kompleksinį šio aliejaus vartojimą: gerti gryną, vartoti kaip patiekalų sudėtinę dalį ir, žinoma, tepti tiesiai ant odos ar plaukų. Dar didesnio efekto galima tikėtis, sumaišius aliejų su, pavyzdžiui, medumi, kiaušiniais ar pasirinktais eteriniais aliejaus. Naudinga, natūrali naminė kaukė paruošta!

Reguliariai (bent porą kartų per mėnesį) naudojant šį produktą, galima tikėtis ir stipresnių, storesnių, didesnės apimties, žvilgančių, minkštesnių, mažiau besišiaušiančių, lengviau šukuojamų plaukų. Produktas gali būti naudojamas ir kaip priemonė, padedanti atsikratyti pleiskanų.

Tereikia šiek tiek pašildytą aliejų įmasažuoti į galvos odą ir ištrinti plaukus. Siekiant dar geresnio efekto, šią plaukų kaukę reikėtų palaikyti per naktį. Beje, į galvos odą įmasažuotas kanapių produktas gerina kraujotaką. O tai gali prisidėti ir prie spartesnio plaukų augimo.

Nauda ne tik sveikatai, bet ir išvaizdai

Kanapių aliejaus pripažinimas odos priežiūros srityje kyla dėl jo įvairiapusiškų odai naudingų savybių. Moksliniuose tyrimuose išnagrinėta, kad drėkinamosiomis savybėmis garsėjantis kanapių aliejus efektyviai drėkina neužkimšdamas porų, todėl tinka įvairių tipų odai, o lengva tekstūra leidžia greitai įsigerti, tad oda tampa pamaitinta ir elastinga. Kanapių aliejus yra kupinas minėtųjų Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios gali palaikyti odos lipidų barjerą, padėti išlaikyti drėgmę ir užkirsti kelią dehidratacijai – visa tai bendrai gali padėti išspręsti įprastas odos problemas, tokias kaip sausumas, niežulys ir dirginimas. Be to, mokslinėje literatūroje neretai minimos ir priešuždegiminės savybės, kurios gali padėti nuraminti uždegimines ar paraudusias odos ligas bei palengvinti simptomus, susijusius su tokiomis ligomis kaip egzema ar psoriazė.

Daugelis odos priežiūros prekių ženklų į savo sudėtį įtraukia kanapių aliejaus, pripažindami galimą jo naudą. Jis dažnai naudojamas drėkinamuosiuose kremuose, serumuose ir losjonuose dėl savo gebėjimo skatinti švelnesnę, lygesnę odos tekstūrą. Antioksidantų, tokių kaip vitaminas E, buvimas kanapių aliejuje taip pat prisideda prie odai naudingų savybių, apsaugančių nuo aplinkos veiksnių ir laisvųjų radikalų, kurie gali prisidėti prie priešlaikinio senėjimo ir odos pažeidimų.

Reguliarus kanapių aliejumi kupinų odos priežiūros produktų naudojimas gali padėti pagerinti odos sveikatą ir suteikti natūralų ir švelnų sprendimą bendrai odos gerovei palaikyti. Žinoma, testavimas ir dermatologo konsultacija gali padėti nustatyti šio ingrediento tinkamumą jūsų odos tipui.

Sveikesnė ir gražesnė oda

Kanapių aliejus yra natūrali priemonė, kurią turėtų išbandyti visi, nepriklausomai nuo amžiaus, lyties, odos būklės ar tipo. Tiek norintys išlaikyti esamą gerą odos būklę, tiek ir ieškantys pagalbos sprendžiant įvairias problemas (aknė, atopinis dermatitas, psoriazė ir kita), ypač – kylančias dėl odos išsausėjimo.

Optimalus drėgmės kiekis – būtina sąlyga odos grožiui, sveikatai bei jaunystei, nepriklausomai nuo jos tipo. Dėl didelio kiekio riebiųjų rūgščių, esančių kanapių sėklų aliejuje, produktas pasižymi ne tik odą drėkinančiu, bet ir maitinančiu poveikiu. Reikiamu drėgmės kiekiu aprūpinta oda atrodo stangresnė, elastastingesnė, spalva tampa tolygesnė. Drėkinamasis efektas gali pasireikšti tiek geriant, tiek ir vartojant išoriškai. O, kaip minėjome, geriausias sprendimas – suderinti abi naudojimo alternatyvas.

Vieno iš atliktų tyrimų tikslas buvo įvertinti, ar šis žalias aliejus gali turėti teigiamą poveikį asmenų, sergančių atopiniu dermatitu, odai. Šia liga sergančių tyrimo dalyvių, 20 savaičių vartojusių aliejų, odos būklė pagerėjo: sumažėjo odos sausumas, niežulys. O, stabilizavusis atopinio dermatito simptomams, sumažėjo ir išoriškai vartojamų vaistų, skirtų atopiniam dermatitui gydyti, poreikis. Manoma, jog šiai odos ligai būdingus klinikinius simptomus sumažino kanapių aliejuje esantis didelis Omega-3 ir Omega-6 riebiųjų rūgščių kiekis bei optimalus jų santykis.

Mokslininkai linkę manyti, jog šis aliejus, pasižymintis odą raminančiomis, priešuždegiminėmis bei antibakterinėmis savybėmis, gali pagerinti odos būklę ne tik esant atopiniam dermatitui, bet ir kitoms ligoms, pavyzdžiui, aknei, žvynelinei, įvairiems odos sudirgimams.

Kalbant apie aknę, svarbūs produkto sudėtyje esantys vitaminai A ir E bei gama-linoleno rūgštis. Pastaroji mažina porų kimšimąsi, o minėti vitaminai prisideda prie odos sebumo išsiskyrimo kontrolės, taip prisidėdami prie aknės gydymo.

Be kitų aptartų privalumų odai, šis produktas turi ir minkštinamųjų, elastingumą atstatančių savybių. Tad šis produktas, dėl didelio kiekio vitamino D ir E, gali būti rekomenduojamas moterims, ieškančioms būdų, kaip užkirsti kelią strijų atsiradimui.

Norite išbandyti, ar šis aliejus yra jums tinkamas produktas? Galite rinktis net iš kelių šio produkto naudojimo alternatyvų:

  • Tepkite gryną ant drėgnos odos, pavyzdžiui, iš karto po maudynių duše ar vonioje;
  • Naudokite veido masažui;
  • Naudokite vietoje makiažo valiklio ar veido toniko;
  • Kelis lašus aliejaus įlašinkite į įprastai naudojamą odos priežiūros priemonę, pavyzdžiui, veido kaukę ar kremą (veido, rankų, kūno). Tiesa, net ir natūralios kosmetikos priemonės kartais gali sukelti alergines reakcijas. Tad, prieš tepant gryną ar į kitą kosmetikos priemonę įmaišytą kanapių sėklų aliejų ant veido, išbandykite jį ant mažo odos plotelio.

Rašant straipsnį remtasi šia medžiaga:

https://www.healthline.com/nutrition/6-health-benefits-of-hemp-seeds

https://www.medicalnewstoday.com/articles/323037

Atraskite Jorùs

Populiariausi produktai

Žiūrėti visas prekes