Susisiekite: info@jorus.lt | +370 608 74355 (I-V, 9-17 val.)
Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 45€.

Gaivios vasariškos salotos su kanapių sėklomis

vasaros salotos su kanapių sėklomis ar aliejumi

Šios gaivios vasariškos salotos su kanapių sėklų aliejumi ir kanapių sėklomis tapo vienu iš mūsų mėgstamiausių šį sezoną. Tai patiekalas, kuris paruošiamas lengvai, bet kartu ir atrodo ypatingai – puikiai tinka tingiems pietums terasoje arba lengvoms vakarienėms, kai tiesiog per karšta gaminti! 🌞💚

Salotų ingredientai:

  • 1 sauja vyšninių pomidorų, perpjautų pusiau
  • 1 agurkas, supjaustytas kubeliais
  • 1 prinokęs avokadas, supjaustytas kubeliais
  • 0.5 raudonojo svogūno, plonai supjaustyto
  • 2 saujos mažų špinatų
  • 2 valg. š. Jorus kanapių sėklų
  • Pasirinktinai: šviežio baziliko arba mėtų lapelių papuošimui

Padažui:

  • 2 valg. š. Jorus kanapių sėklų aliejaus
  • 1 valg. š. citrinos sulčių (šviežiai spaustų)
  • 1 arb. š. medaus arba klevų sirupo
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Paruoškite padažą:

Mažame dubenyje sumaišykite kanapių sėklų aliejų, citrinos sultis, medų arba klevų sirupą (jei naudojate), druską ir pipirus.

Paruoškite salotas:

Dideliame dubenyje sumaišykite vyšninius pomidorus, agurką, avokadą, raudonąjį svogūną ir špinatus.

Užpilkite padažą:

Apšlakstykite salotas citrinų-kanapių padažu ir švelniai išmaišykite.

Pagardinkite:

Ant viršaus pabarstykite kanapių sėklomis ir papuoškite baziliko arba mėtų lapeliais.